Faceți căutări pe acest blog

luni, 1 februarie 2010

Despre mine





23 de comentarii:

  1. Am citit C.V.şi mă bucur pentru frumoasele realizări pe care le-ai avut şi îţi urez şi în continuare multă putere de muncă . Cu stimă şi respect M.B.H.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc pentru toate gândurile bune! Să facă Bunul Dumnezeu ca tot ceea ce facem să fie spre Slava Lui!

      Ștergere
  2. Mult succes Alexandru în activitatea ta, scumpul nostru coleg de la Master Sibiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc pentru toate gândurile bune! Să facă Bunul Dumnezeu ca tot ceea ce facem să fie spre Slava Lui!

      Ștergere
  3. Draga Alexandru sa sti si tu ca:
    Corneanu a fost informator la securitate.
    Traian Dorz a facut 17 ani de puscarie nevinovat, parit si denigrat de slujitorii ortodoxiei.
    Preotul trifa, a fost desbracat de hainele preotesti in ziua inmormantarii de slujitorii ortodoxiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am publicat comentariu din respect pentru dumneavoastră deși nu vă cunosc și pentru că ați ajuns pe acest blog. Să știți că eu știam toate lucrurile amintite de dumneavoastră, dar merg pe un principiu: „Femeie unde sunt pârâșii tăi? Nici Eu nu te condamn”, „Nu judecați ca să nu fiți judecați!” Așa cum a fost IPS Nicolae Corneanu a fost Mitropolitul Banatului și a fost cel care mi-a acordat binecuvântarea să merg la Teologie (Facultate) și Teologie (Master). Pentru asta consider că un rol în formarea mea l-a avut și el. Până la urmă nu este nouă a da verdicte capitale. Dar știu un singur lucru că pe toți cei 3 pomeniți Dumnezeu îi are în atenția Sa.

      Ștergere
  4. Omul este inselat de la Gradinita si pana la mormant !!!!!
    Luati in serios chemarea lui Dumnezeu, pentru ca viata trece mai repede decat gandim!
    Cel mai mare inselator este fiinta noastra, impotriva noastra!
    La urma vrem sa ne scuzam:"N-am crezut chiar asa!"
    Asta arata ca noi credem ce vrem, NU ce spune Dumnezeu.
    Ultimul inselator este preotul care-i da omului ultima impartasanie pe patul mortii cand spune: "Se impartaseste robul lui Dumnezeu!" Pai omul a fost toata viata robul diavolului prin: gandurile, vorbele si faptele lui.....injuraturi, betie, curvie, hotie, rautate, minciuna.....si tu preot ii spui minciuni si pe patul mortii..... ca este: "Robul lui Dumnezeu!?!?!?"
    Astazi fiecare om poate cumpara si citi Noul Testament al Domnului nostru Isus Hristos!
    Mantuitorul, Isus Christos, ne spune:"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine!" (Ioan 14.6)

    Am ascultat din nou marturia acestui preot ortodox si mi-a placut mult!
    Printre altele spune:
    1-Cand ajunge omul pacatos sa fie "robul lui Dumnezeu !
    2-Cat castiga un om care lucreaza cinstit?
    3-Cum poti ajunge bogat de o suta de ori mai mult?
    Auditie placuta 40 minute!

    Click:
    https://www.youtube.com/watch?v=cI267dvxXVY

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vă cunosc și nici nu vreau pe blog prozelitism. Ceea ce a făcut Cristian Florea și ce spune el pe mine nu mă interesează. Dar în legătură cu împărtășirea omului pe patul de moarte vă spun atât: Cunoașteți Pilda Fiului Risipitor? Acolo găsiți răspunsul dacă omul este sau nu robul lui Dumnezeu!?

      Ștergere
  5. Preotii le spun oamenilor ca nu se pot mantui pana nu respecta cele zece porunci, ceea ce este perfect adevarat. Numai ca cine le respecta? Intelegi acum de ce nu se mantuieste nimeni? Cautand sa respecti reguli, uiti ce este cel mai important si anume sa-ti cauti centrul, sau in cazul crestinului, sa aprofundezi rugaciunea de la vorbire la simtire, apoi la traire, iar in final sa treci “dincolo”. Din experienta iti spun ca pana cand nu-ti gasesti centrul, o sa tot gresesti - spun doar ca nu ai cum sa nu gresesti atata timp cat nu stii cine esti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun venit venit! Mi-ar fi plăcut să vă dați și numele.
      Perfect adevărat ceea ce susțineți despre rugăciune.

      Ștergere
  6. Omul da SENS existentei lui prin diferete mijloace folosindu-se de cele mai multe ori de credinta,revelatie,comunicare cu cei din jur,cunoastere etc.Prin gandire omul nu este mai prejos zeilor dar este un zeu muritor,astfel moartea materiala isi gaseste sensul in pastrea echilibrului primordial.
    Fiecare avem raţionalul şi sufletul si inima puse în faţa unei realităţi care este un ocean de informaţie, realitate percepută prin acestea. Conştientizarea uneori până la durere a trecerii timpului şi suferinţa sufletului pentru clipele pierdute, inrepetabile şi nerecuperabile, determină blocarea raţionalului şi judecarea exteriorului numai cu sufletul si inima.

    Suntem ca o stea care se naşte şi va "arde", fiind cu atât mai luminoasă cu cât a acumulat mai multă lumină. Avem o durată de lumină care o dăm. Avem o parte de întuneric care il purtăm in noi.

    Ne consumăm lumina din suflet în ani şi apoi obosiţi având o masă grea acumulată, ne prăbuşim încet în sinele nostru, cu durere şi nefericire, mai mare sau mai mică,in funcţie de căt conştientizăm aceasta şi de la ce vârstă. Ce fericit este acela care nu înţelege!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fercit care nu înțelege? Adică cel „simplu” care se lasă în mâna lui Dumnezeu sau .....?

      Ștergere
  7. Ca să fi frumos trebuie să fi simplu sau cum zicea Tolstoi, “Simplitatea este condiţia principală a frumuseţii morale”.
    Când eşti simplu nu faci politică cu Dumnezeu.
    Un om simplu nu se gândeste la el, un om simplu pur şi simplu trăieşte.
    El nu uită de ziua de astăzi datorită îngrijorărilor pentru ziua de mâine.
    Un om simplu este el însuşi în fiecare clipă, fără ocolişuri, fără afectare, fără glorie şi fără ruşine.

    Ca să fii frumos, nu trebuie să visezi case şi maşini sau saci cu bani. Ca să fii frumos trebuie să fii om, să fii nerobit, să fii acelaşi frumos şi în întuneric când nu vede nimeni şi în lumină când văd toţi. Simplitatea nu este o virtute, este un mod de a fi.
    Un mod frumos de a fi…

    Domnule Hrab Alexandru v-am scris doar ca sa incerc sa va arat si alte "optiuni " - ramane doar ca sa le luati in calcul.....daca doriti.Nu urmaresc vreo dezbatere spirituala.Dvs. ati fost educat in Scoala Orthodoxa si ca atare nu incerc sa va deviez din convingerile spirituale.Va doresc sa aveti o viata in slujba credintei in Dumnezeu.Nu fac Prozelitism sau altele asemanatoare,sunt un om "simplu" care incerc sa inteleg ce se intampla in jurul meu.

    „Fiindcă Mă iubeşte”, zice Domnul, de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu.

    Când Mă va* chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi† proslăvi.

    Îl voi sătura cu viaţă lungă şi-i voi arăta mântuirea Mea”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că mi-ați scris! Am înțeles unele idei și nu a fost acum ceva ce să nu accept. M-am bucurat de cel cu simpliate.
      Și că tot a venit vorba de prozelitism vreau să vă zică că am acceptat ideile tuturor, am apreciat și multe lucruri frumoase făcute de frații de alte confesiuni: ex. studiul Bibliei, cateheza, implicarea tinerilor în activități și chiar cărțile de dezvoltare personală, dar, există un dar, lucrul care mă deranjează este atunci când este atacată credința ortodoxă într-un mod batjocoritor fără argumente valide sau cu unele puerile. Dar în cazul nostru nu este există așa ceva.
      Mi-ați scris unele lucruri:
      „Totuși de ce mi-ați scris aceste cuvinte:
      Ca să fii frumos trebuie să fii om, să fii nerobit, să fii acelaşi frumos şi în întuneric când nu vede nimeni şi în lumină când văd toţi. Simplitatea nu este o virtute, este un mod de a fi.
      Un mod frumos de a fi… ”
      Ce v-a determinat?

      Ștergere
  8. Rugăciunea de fiecare zi a Sfîntului Ierarh Filaret al Moscovei
    Doamne,
    nu ştiu ce să cer de la Tine.
    Tu unul ştii de ce am nevoie,
    Tu mă iubeşti pe mine mai mult decît pot să Te iubesc eu pe Tine.
    Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu ştie a le cere.
    Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ţie;
    Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu.
    Vezi şi fă după mila Ta.
    Loveşte-mă şi mă tămăduieşte, doboară-mă şi mă ridică.
    Mă cutremur şi tac cu evlavie înaintea voinţei Tale sfinte şi a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine.
    Mă aduc Ţie jertfă, nu am altă dorinţă decît numai să fac voia Ta; învaţă-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine!
    Amin.

    Rugaciune de pocainta
    Marturisesc Tie, Doamne, Dumnezeul meu, Celui in Treime slavit si inchinat: Tatalui si Fiului si Sfantului Duh - pacatele mele facute in toate zilele vietii mele si pana in ceasul de fata cu lucrul, cu cuvantul, cu gandul, cu vederea, cu auzul, cu mirosul, cu gustul, cu pipaitul si cu toate simturile mele sufletesti si trupesti, prin care Te-am maniat pe Tine, Dumnezeul meu, si am nedreptatit pe aproapele. Pentru toate acestea ma simt vinovat inaintea Ta si vreau sa ma pocaiesc. De aceea, cu smerenie, ma rog: iarta-ma si ma dezleaga de toate pacatele, ca un bun si de oameni iubitor. Amin.

    Rugaciunea celui cazut in pacat
    Doamne, Dumnezeul meu, nu stiu sa ma rog Tie, nu stiu sa cer ajutorul Tau, dar ma rog indura-Te de mine si vezi caderea mea. Si precum parintii inteleg cererile pruncilor lor, chiar de acestia nu stiu sa le aseze in cuvinte, tot asa Te rog si pe Tine asculta nu cuvintele buzelor, ci pe ale inimii mele. Ridica-ma degraba, Dumnezeule, ca sa nu fiu inghitit de pacat. Ridica-ma degraba, Dumnezeule, Cel ce esti Izvorul a tot binele si a toata virtutea. Vino in intampinarea mea, Dumnezeule, precum tatal in intampinarea fiului risipitor. Eu sunt fiul cel risipitor, Doamne, si vreau sa pun inceput bun mantuirii. Ajuta-ma Tu, pentru rugaciunile Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale ingerului meu pazitor si ale tuturor sfintilor. Amin.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule Hrab Alexandru astazi 8 aprilie 2016 cand exista atata "dezorientare" a omului de rand - a "mireanului" fata de unele "idei gen - Casa Poporului"dar stilizata la o scara religioasa prin noua Catedrala a Mantuirii Neamului - oare fara aceasta Catedrala nu ne-am fi mantuit ca popor?
    Mai sunt actuale versetele de mai jos ?-a ajuns Orthodoxia o religie in care totusi "Banul" va inlocui semnul Sfintei Cruci? Aveti curajul de a va da cu "parerea"? Nu va provoc la nimic-doar la un act de sinceritate.
    Păstoriţi* turma lui Dumnezeu, care este sub paza voastră, nu** de silă, ci de bunăvoie, după voia lui Dumnezeu; nu† pentru un câştig mârşav, ci cu lepădare de sine;
    3 nu ca şi cum aţi* stăpâni peste cei ce v-au căzut la împărţeală**, ci făcându-vㆠpilde turmei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fratele meu drag sau sora mea dragă,
      Eu personal sunt pro Catedrală. Atâta vreme cât se construiește o Moschee, nu văd de ce să nu construim o catedrală? Ne-am mântui și fără catedrală, dar noi nu avem nimic reprezentativ pentru Ortodoxia noastră. Până la urmă Catedrala aceea se construiește peste beciurile în care erau torturați semenii noștri în perioada de tristă amintire.
      Pentru mine, cel puțin cred și mi-aș dori, etalonul de măsură este Iisus Hristos și nu banul.
      Nu pot nega că există și preoți „afaceriști”, dar pe lângă ăștia sunt o mulțime care sunt preoți cu adevărat, preoți cu har. Depinde de ochiul nostru pe cine alegem.

      Ștergere
    2. Consider ca cei care se opun construirii CATEDRALEI sunt ori ignoranti, ori naivi, ori farisei! Sigur, venim dintr-o civilizație a lemnului, dar nu cred că aceștia menționați mai sus doresc - mai ales cei din ultima categorie - să rămână acolo... Nu are nicio legătură cu moscheea construirea CATEDRALEI! Este, în primul rând o datorie față de înaintașii noștri, de cei care au visat-o și nu au avut cum să o înalțe. Nu este nimic greșit în efortul unui popor de a se regăsi într-o construcție - vezi Mausoleul de la Marașești - iar, dacă nu toți sunt în acord cu ea, nu înseamnă că cei care și-o doresc trebuie să renunțe. Nimeni din cei care doresc altceva nu este direct lezat, ca atare PRIMUM NON NOCERE! este un principiu aplicabil și aplicat. Doamne ajuta!

      Ștergere
  10. Avutia bisericii provine in mare parte din biruri (zece la suta din venit, recolta etc, de unde si provine termenul de zeciuire). Au luat biruri si de la cel mai sarac iobag. Avutia este tot a noastra, furata prin zeciuire. Nu stiu daca lui D-zeu ii place Catedrala Mantuirii NEAMULUI, dar religia asta a pornit de la un om care nu avea nici o perna sa doarma. Cum a ajuns biserica sa contravina invataturile lui Isus, care era de o modestie absoluta. Acum avem preoti care au imbracaminte care seamana a regalitate, impodobiti de aur si pietre semi si pretioase in timp ce poporul ia de la gura ca sa continue ei sa traiasca in lux si grandoare. Asta trebuie sa inceteze, ori poporul asta o sa se indrepte catre alte religii care nu isi arata pe fata nepasarea fata de popor.Exemple sunt destule - nu platesc impozite,nu te ingroapa daca nu ai platit cultul,te afurisesc daca esti prea "trezit" in constiinta,au o armata de popi specializati in "inginerii financiare,daca nu ai bani ti-e rusine sa mergi in biserica,homosexualismul deghizat,neintelegerea vremurilor actuale,se folosesc de numele lui Dumnezeu pentru a prospera si imbogatii,de ce nu fac Spitalul Vindecarii Neamului - in rest doar vorbe,vorbe.Dumnezeu cel Adevarat inca ii mai rabda.E valabil si pentru celalalte curente religioase.Omul necajit ce cu truda isi pune painea pe masa - el va sta simplu,obosit,satul de neajunsuri,umilit si mintit langa Soborul preotesc la Judecata si oare cine va vedea pe Sfantul Petru? Cati PreaFericiti vor auzi glasul ingerilor .Doamne scapa poporul acesta de LACOMIA POPILOR.In Teorie nu-i intrece nimeni dar cum ramane cu Faptele?

    RăspundețiȘtergere
  11. Hristos n-a întemeiat o religie. Au făcut-o alții. N-a căutat adepți, nu a iubit mulțimile, gloata. ( Nu te teme, turmă mică; Mulți chemați, puțini aleși; Intrați pe poarta cea strâmtă; Nu toți cei care zic Doamne, Doamne, se vor mântui…) El a căutat credința din fiecare om. Se numea doctor pentru cei bolnavi. Unde lipsea ceva, împlinea. Nu spunea niciodată „Te-am vindecat!” ci „Credința ta te-a izbăvit. Du-te și nu mai greși!” Arăta prin asta că totul depinde de noi înșine, nu de Lume.
    Dacă Eu aș fi din Lume, Lumea m-ar iubi, căci Lumea iubește ce e al Ei. Lumea mă urăște pentru că am arătat că lucrurile ei sunt rele. (Noul Testament) Biserica iubește poporul, gloata. Își vrea lăcașurile pline. Cât mai multe lăcașuri. Cât mai mulți adepți. Cât mai multă lume. De-a valma. Asta înseamnă control, asta înseamnă bani. Nu pot avea încredere într-o Biserică ce slujește și lui Dumnezeu, și lui Mamona, adică banului. Nu pot să cred într-o Biserică ce își justifică existența pe interpretarea a două versete din Evanghelii și nesocotește învățătura. M-aș lepăda bucuros de Hristos dacă ar fi iubitor de lume, de influență, de unitate și de pace. N-am venit să aduc pace, ci dezbinare. Pacea, unitatea sunt pentru morți, nu pentru vii. Cei ce suprimă Viața sunt moartea spiritului. Viața înseamnă luptă, încleștare, adaptare, evoluție, nu încremenire, nu gloată amorfă. Dacă am o încredere în ce privește Biserica, acea încredere e în rolul ei social. Biserica, pe plan social, ar putea face bine cu nemiluita. Are toate atuurile, toate pârghiile necesare. Se pare, însă, că îi lipsește interesul.

    Ce parere aveti despre ce am postat pe blogul dvs. si daca exista un Adevar in ce am scris.Imi dati dreptate in constiinta dvs.?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Totalul afișărilor de pagină